London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

CitizenM Hotel

The City

What? Net als Qbic maakt ook CitizenM deel uit van een Nederlandse hotelgroep. Bij CitizenM is er geen ontvangstbalie, geen receptie of conciërge. Je checkt gewoon jezelf in bij één van de vriendelijke computers in de lobby. Op dat moment word je geen hotelgast, maar een Citizen.

Looks? De kamers zijn klein, maar erg netjes en high-tech. Heb je graag wat meer plaats dan kan dat zeker in de ruime lobby vol Vitra meubilair en kussens met de union jack. Op de achtste verdieping heeft het hotel een mooie terras-bar, met een prachtig uitzicht over de stad. Zijn spectaculaire uitzichten echt je ding, ga dan zeker ook eens langs bij Susi Samba of Duck & Waffle.

What else? Londen telt al drie CitizenM hotels: één in Shoreditch, één in South Bank en deze in Tower Hill. Ik verkies die laatste en wel om twee voor de hand liggende redenen: 1. bij de Tower Hill CitizenM ligt het metrostation letterlijk om het hoekje en 2. ze hebben er een interessant kunstwerk hangen met Robbie Williams en een union jack slipje.

Info? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de kamer. De prijs start bij 109 pond per nacht.

40 Trinity Square
EC3N 4DJ The City

» Bekijk op kaart

+44 20 3519 4830 website

CitizenM lobby CitizenM Hotel CitizenM Hotel