Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
CUB | NewPlacesToBe London
Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-content/themes/nptb-abroad-theme/functions.php on line 35

Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

CUB

Hoxton

What? Een revolutionair restaurantconcept dat de grenzen aftast tussen eten en drinken en tegelijk groots inzet op duurzaamheid en het verkleinen van de afvalberg. De man achter Cub is de Londense cocktail-legende Ryan Chetiyawardana, wiens naam om duidelijke redenen wordt afgekort tot ‘Mr. Lyan’. Hij boekte eerder al successen met de bar White Lyan en het fantastische Dandelyan. Voor Cub sloeg hij de handen in mekaar met Doug McMaster, die in Brighton het allereerste ‘zero waste’ restaurant Silo opende, en met smaakwetenschapper Dr Arielle Johnson die vroeger voor Noma in Kopenhagen experimenteerde. Er is één menu, te nemen of te laten. De verschillende gangen bevatten kleine gerechtjes van lokale, vaak huisgemaakte ingrediënten. In plaats van ‘aangepaste dranken of cocktails’ wordt hier vaak andersom gewerkt en wordt een cocktail als tussengerecht geserveerd, of wordt het eten afgestemd op het drankje. Waarom zou immers de drank altijd moeten buigen voor het eten?

Looks? Het interieur werd ontworpen door Juliet Walmsley, die al jaren horecazaken voor Mr. Lyan tekent. De sfeer heeft iets van een Amerikaanse diner, met oranje afgeronde sofa’s rondom de tafels. Qua materiaalkeuze sluit het interieur alvast helemaal aan bij de ‘zero waste’ gedachte: de tafels werden gemaakt van gerecycleerde yoghurtpotjes terwijl de lampenkappen bestaan uit kurk en papierpulp.

What else? Het is een eindje doorwandelen op Hoxton Street. Net wanneer je denkt ‘wij moeten hier echt verkeerd zitten’ ben je er bijna. Vergeet zeker tussendoor niet naar het toilet te gaan bij Cub. De grafische aanduiding van vrouwen- en mannentoiletten is van een briljante (en grappige) eenvoud.

INFO alleen open op do, vrij en zat van 18u tot middernacht. Vergeet niet te reserveren. Menu vanaf 55 pond per persoon.

foto’s: KIM_LIGHTBODY

153 Hoxton Street
N1 6PJ Hoxton

» Bekijk op kaart

44 20 3693 3202 website

CUB CUB