London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Labour and Wait

Shoreditch

What? Schoonheid kan in een modedefilé of een tentoonstelling zitten, maar ook in doodnormale objecten als een WC-borstel of een pan. En die doodnormale dingen, maar dan geweldig mooi vormgegeven met een onwaarschijnlijk oog voor detail, die vind je bij Labour and Wait. Al ruim vijftien jaar gaan de initiatiefnemers Rachel Wythe-Moran en Simon Watkins over de hele wereld op zoek naar tijdloze, functionele objecten voor elke dag. Noem het gerust een doe-het-zelf zaak voor hipsters.

Looks? De shop is heel klein, maar dat draagt alleen maar bij tot de charme ervan. De muren hangen vol koopwaar en alle objecten zijn mooi gepresenteerd. De buitengevel is bezet met prachtig glanzende groene tegels. Een herinnering aan het vorig leven van dit pand als rasechte Londense pub.

What else? Ik ontdekte dit adres bijna tien jaar geleden al, en toch kom ik er nog steeds regelmatig terug. De eigenaars openden recent een tweede zaak in Tokio, en intussen hebben al heel wat esthetisch gevoelige mensen de weg gevonden naar hun kleine winkeltje in Oost-Londen.

Info? di tot vrij van 11u tot 18u30, zat en zon van 11u tot 18u. Maandag gesloten

 

85 Redchurch Street
E2 7DJ Shoreditch

» Bekijk op kaart

+44 20 7729 6253 website

Labour and Wait storefront Labour and Wait Labour and Wait