Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Maltby Street Market | NewPlacesToBe London
Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-content/themes/nptb-abroad-theme/functions.php on line 35

Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Maltby Street Market

Bermondsey

What? Maltby Street Market brengt drie van mijn favoriete dingen bij mekaar: interieur, lekker eten en rommelmarkten. Het is het lokale initiatief van enkele vintage winkels in de buurt die het briljante idee hadden om klanten te lokken met lekker eten. En wat blijkt? Het werkt! Kom hier op zaterdagochtend rondstruinen in de prachtige interieurzaken, drink een koffie bij Craft Coffee, proef wat gesmolten topkaas bij de Raclette Brothers of geniet van een fish-stick broodje bij Shoal Food.  De kwaliteit van het street food ligt hier bijzonder hoog, terwijl je toch geen grote massa toeristen moet trotseren zoals op Borough Market, dat trouwens op wandelafstand ligt van dit veel kleinere broertje.

Looks? Het is heerlijk rondkuieren tussen vintage meubilair terwijl de geur van verse koffie en huisgemaakte paëlla de zintuigen prikkelt. Maltby Street ligt vlak naast een spoorweg, de bakstenen bogen onder die spoorweg creëren een ideaal decor voor foodtrucks en pop-up initiatieven. Bijna elke week ontdek je hier wel iets nieuws. Er zijn verschillende interieurzaakjes in Maltby Street, maar de belangrijkste is zonder twijfel Lassco. Deze gerenommeerde antiek- en brocantezaak is een begrip in het Verenigd Koninkrijk wanneer het aankomt op uitzonderlijke sierschouwen van weleer, gigantische apotheekkasten, aloude grafische posters en prachtig beschilderde cementtegels.

What else? Als het ietsje meer mag zijn dan street food, kan je sinds kort bij Lassco ook terecht in hun bar en restaurant. De setting van de Lassco Bar & Dining is uiteraard opgebouwd uit meubilair van vervlogen tijden, het eten daarentegen is allesbehalve ouderwets dankzij chef James Knox Boothman en bartender Jerome Slesinski. En omdat we hier niet in de meest chique buurt van Londen zitten, kan je nog voor 30 pond genieten van een driegangendiner.

Info? Maltby Street Market is open op zaterdag van 9u tot 16u en op zondag van 11u tot 16u, Lassco Bar & Dining is open van woe tot zat van 17u tot 22u en op zon van 11u tot 17u.

41 Maltby Street
SE1 3PA Bermondsey

» Bekijk op kaart

+44 7973 705674 website

Shoal food fish finger sandwich Maltby Street Market Maltby Street Market