London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Popolo

Shoreditch

What? Een piepklein Italiaans restaurant in de hippe Shoreditch wijk in het oosten van Londen. Eigenaars Munur Shah en Jon Lawson (een voormalig professioneel kick-bokser, maar laat dat je vooral niet afschrikken) haalden hun inspiratie voor Popolo in de regio tussen Zuid-Puglia helemaal tot aan Piemonte. En om het nog wat ingewikkelder te maken: het concept is dan weer Spaans, met kleine tapas om te delen. Een formule die werkt bij Popolo, want hier wil je liefst zo veel mogelijk verschillende gerechten proeven.

Looks? Verrassing o verrassing: een L-vormige toog om aan te zitten. Dat is tegenwoordig mode in Londen: ook bij Kricket en Barrafina aten we op krukken aan een hoektoog. Maar in tegenstelling tot die twee restaurants is het interieur bij Popolo meer basic gehouden, om niet te zeggen simpel. Naast de 12 zitplaatsen aan de toog beneden – met zicht op de keuken – zijn er nog een aantal tafeltjes op de eerste verdieping.

What else? Popolo hanteert een zogenaamde ‘Walk-in policy’ wat zoveel wil zeggen als dat ze geen reservaties aannemen. De term ‘walk-in’ is echter redelijk misleidend, want zomaar binnenwandelen doe je hier niet. Net omdat het restaurant piepklein is en geen reservaties aanneemt, kunnen de wachttijden al wel eens oplopen. En veel plaats om te wachten is er ook al niet. Het leven (en eten) is kortom aan de volhouders. En die volhouders raad ik van harte de huisgemaakte pasta’s aan, de inktvis én de chocoladetaart als dessert.

Info open van di tot zat, telkens van 12u tot 15u en van 17u30 tot 23u

26 Rivington Street
EC2A 3DU Shoreditch

» Bekijk op kaart

44 20 7729 4299 website

popolo risotto Popolo Popolo Popolo