London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Qbic Hotel

Shoreditch

What? Een Nederlandse hotelketen met een goede prijs/kwaliteit verhouding, vooral wanneer je er rekening mee houdt dat Londense hotels doorgaans een pak duurder zijn dan die in Berlijn, Parijs of Amsterdam. Het Qbic Hotel ligt in Oost-Londen op slechts een paar honderd meter wandelen van het dichtsbijzijnde metrostation. Wat mij betreft is elke minuut doorgebracht in een Londens hotel een verspilde minuut. Dus waarom zou je hotelkamer per se ramen moeten hebben, wanneer je er toch alleen maar gaat slapen? Dat is precies de reden waarom het Qbic hotel speciale deals aanbiedt voor wie een kamer kiest zonder ramen.

Looks? De Londense Qbic vestiging opende ruim drie jaar geleden de deuren. Voor het interieur deden ze een beroep op designstudio Blacksheep. Die deden de naam van het hotel alle eer aan door in elke kamer een kubus te installeren met daarin het bed en de badkamer. Wat elke kamer uniek maakt, is een Londens kunstwerk dat de bedwand opfleurt. Designliefhebbers herkennen hier en daar ook meesterwerken van het Dutch Design.

What else? Qbic claimt het groenste hotel van Londen te zijn. Ze doen in elk geval veel inspanningen om dat waar te maken: op hun verzorgingsproducten manen ze aan om zo weinig mogelijk water te gebruiken, ze hebben elektrische oplaadpunten voor auto’s, alle matrassen zijn organisch, de kranten digitaal en je kan er gratis fietsen huren.

Info? Vanaf 74 euro voor een kamer

42 Adler Street
E1 1EE Shoreditch

» Bekijk op kaart

+44 20 3021 3300 website

Qbic hotel room Qbic Hotel Qbic Hotel