London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Sketch – The Gallery

Mayfair

What? In The Gallery bij Sketch waan je je Alice in Culinair Wonderland. De afternoon tea is er ongeëvenaard, maar ook niet echt goedkoop. De versie met champagne loopt al snel op richting 80 euro per persoon, maar je kan die thee-sessie gerust als een volwaardige maaltijd beschouwen. Bij Sketch zitten maar liefst vijf verschillende horeca-concepten in één pand. De Franse chef Pierre Gagnaire en restaurateur Mazouz kunnen nu eenmaal moeilijk kiezen. The Gallery is er daar één van, net als The Glade, The Lecture Room, The East Bar en The Parlour.

Looks? The Gallery werd enkele jaren geleden in een nieuw jasje gestoken door de Britse kunstenaar Martin Creed. Een knalroze jasje zelfs. Grafisch kunstenaar David Shrigley mocht daarna zijn stempel op de ruimte drukken, en deed dat niet alleen met zijn typische tekeningen aan de muur, maar ook op het servies vind je zijn werk terug. The Gallery heeft zijn naam dan ook niet gestolen. Kunst en gastronomie gaan hier hand in hand.

What Else? In de toiletten van Sketch zit je niet ‘op de pot’, maar ‘in de pod’. Die pods zijn witte eivormige cabines die de toiletervaring naar een heel nieuw niveau tillen. Deze toiletten werden door GQ Magazine uitgeroepen tot één van de tien beste van Londen. Die van Nopi staan trouwens ook in die lijst.

Info? van ma tot vrij van 8u tot 2u, za van 10u tot 2u en zo van 10u tot 24u, bij het reserveren goed opletten dat je voor ‘The Gallery’ reserveert.

9 Conduit Street
W1S 2XG Mayfair

» Bekijk op kaart

Sketch The Gallery interior Sketch – The Gallery Sketch – The Gallery