London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

St. John Bread and Wine

Spitalfields

What? Lekker brood vinden kan in het buitenland al wel eens een uitdaging vormen. Bij St. John Bread and Wine vind je nog veel meer dan lekker brood. Lekkere wijn natuurlijk, zoals de naam al doet vermoeden. Maar toch is het vooral de bescheiden ontbijtkaart die de show steelt bij St. John Bread and Wine. Van de simpele toast met boter over yoghurt met roze rabarber en granola tot de perfecte huisgemaakte donut. Geen betere manier om de ochtend in te zetten. St. John is al sinds de jaren negentig een begrip in Londen. Het begon allemaal als restaurant en bar vlakbij het slachthuis van Smithfield. Daarna volgden bakkerijen, wijnbars en uiteindelijk ook deze vestiging in Spitalfields, die brood en wijn combineert (doorgaans niet bij het ontbijt).

Looks? Voor één keer geen blits interieur met fluwelen stoeltjes en goudkleurige lampjes, maar een no-nonsense, bijna kantine-achtig decor. Café-tafels en -stoelen staan opgesteld voor de open keuken waar ’s ochtends het verse brood op de roestvrijstalen toog wordt uitgestald. Eerlijk gezegd reiken mijn herinneringen aan het interieur maar tot aan het moment waarop ik een eerste hap deed in de zelfgemaakte St. John donut.

What else? St. John Bread and Wine ligt tegenover Old Spitalfields Market, een overdekte markt waar je afwisselend oude platen, tweedehands kleding en vintage meubilair op de kop kan tikken. Rondom de markt liggen nog een aantal toffe winkels, kappers en galerijen. De ideale voormiddag zou er ongeveer als volgt uitzien: ontbijten bij St. John, beetje rondhangen in Old Spitalfields Market en vervolgens gaan lunchen bij Som Saa een beetje verderop in de straat.

Info Elke dag open van 8u tot 23u

94-96 Commercial Street
E1 6LZ Spitalfields

» Bekijk op kaart

+44 20 7251 0848 website

St John donut St. John Bread and Wine St. John Bread and Wine