London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

We Built This City

Soho

What? Een souvenirwinkeltje met ballen. En kaarten, grafische kunstwerken en humoristische hebbedingen. Oprichtster Alice Mayor heeft de souvenirbusiness volledig op zijn kop gezet met We Built This City. In plaats van rode busjes, I love London T-shirts en sleutelhangers van rode telefooncellen, werkt zij samen met lokale Londense artiesten. Die artiesten laten hun creativiteit botvieren op het thema Londen en gebruiken de shop in één moeite als een mooie vorm van publiciteit voor hun werk. Kortom, voor wie de thuisblijvers graag verrast met een origineel en écht Londens souvenir is dit de place to be. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik er vooral voor mezelf shop.

Looks? Het gelijkvloers en de benedenverdieping van deze shop op een toplocatie in Carnaby Street staat propvol gadgets en kunstwerken met een kwinkslag. Originele kaarten van Londen, grappige theezakjes van William en Kate of een pin met Louis Theroux, je kan het zo gek niet bedenken of het ligt in de rekken van We Built This City. Je kan er ook een Londens icoon mee naar huis nemen: een levensechte duif (in steen welteverstaan). Ook de voorgevel van de shop wordt regelmatig onder handen genomen door een lokale kunstenaar. Onlangs nog zette artiest Supermundane zijn kleurrijke handtekening rondom het uitstalraam.

What else? Carnaby Street was in de swinging sixties de hipste straat van Londen. Dat imago verloor de straat toen alle grote winkelketens zich er gingen vestigen. Met de komst van We Built This City gaat het dus opnieuw de goede richting uit met deze iconische straat.

Info? ma, di en woe van 10u tot 19u, do, vrij en zat van 10u tot 20u, zo van 12u tot 18u

 

 

We Built This City interior We Built This City We Built This City We Built This City