Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
What to do in King's Cross | NewPlacesToBe London
Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-content/themes/nptb-abroad-theme/functions.php on line 35

Warning: Parameter 2 to title_like_posts_where() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/newplacestobe.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

London Guide

London Eye

London Eye

Tower Bridge

Big Ben

Een gevierd dichter sprak ooit: ‘Wie Londen beu is, is het leven beu’. Nergens heerst zoveel bedrijvigheid als in de Britse hoofdstad, en dus nergens zoveel hotspots om te verkennen. Waar eten, waar slapen, waar shoppen? Londonista An Bogaerts wijst de weg.

Artikel

What to do in King’s Cross

Wie met de Eurostar aankomt in St.Pancras heeft de neiging meteen de metro in te duiken richting binnenstad. Foute beslissing. Want op slechts enkele meters van het gigantische treinstation floreert één van Londen’s hipste buurten, waar onder andere Google haar kantoren heeft. Een rondleiding langs de hotspots van King’s Cross, ook wel ‘KX’ voor de vrienden.

Dishoom

De Indische restaurantketen Dishoom is intussen een begrip in Londen, met verschillende vestigingen verspreid over de stad. Ga toch ook zeker eens lunchen in de vestiging in King’s Cross in een voormalige opslagplaats. Prachtig decor en heerlijk Indisch eten. Probeer zeker de garlic naan en de black dahl.

Meer info
dishoom interior

Regent's Canal

King’s Cross was ooit een belangrijke opslagplaats voor steenkool en goederen, en dus moest er ook een handige manier zijn om die goederen van en naar KX te vervoeren. Regent’s Canal is intussen van een strategische waterweg uitgegroeid tot een ontspannend streepje water waar de Londenaars tijdens hun lunchpauze en in het weekend massaal van genieten in King’s Cross. Vanuit Granary Square – waar kinderen kunnen spelen in de fonteinen – werden grote groene trappen aangelegd richting Regent’s Canal. Het is er heerlijk zitten, en met een beetje geluk komt er wel een varende boekenwinkel of een varende cinema voorbij gedobberd.

regents canal

Great Northern Hotel

Prachtig hotel tegenover het St. Pancras station. Ideaal voor wie laat in Londen aankomt of vroeg moet vertrekken. Maar vooral ideaal voor wie op kosten van zijn of haar bedrijf reist, want The Great Northern is geen goedkoop hotel. Voor de prijs van één nacht kan je beter uitgebreid gaan dineren in het bijzonder lekkere restaurant van het hotel: Plum + Spilt Milk, of je kan iets gaan drinken in de hotelbar GNH Bar. Wie nog snel een koffie wil oppikken alvorens de trein te nemen: bij Kiosk buiten aan het hotel serveren ze Monmouth Coffee, volgens Londenaars de beste koffie ter wereld.

great northern hotel - plum and spilt milk

German Gymnasium

Vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘Mooiste Restaurant ter Wereld’, een voormalige turnzaal omgebouwd tot indrukwekkend restaurant. Probeer bij German Gymnasium een plaatsje te bemachtigen op de bovenverdieping, van waar je een prachtig uitzicht hebt op het interieur.

Meer info
german gymnasium interior

Kerb Street Food

Het motto van KERB is klaar en duidelijk: ‘Makes cities taste better’. Wat begon als drie caravans met cake en koffie is intussen uitgegroeid tot een volwaardige street food markt. Van woensdag tot vrijdag, telkens van 12u tot 14u is het drummen om te proeven van de Mexicaanse wraps, de Afghaanse buns en de chocolade whoopie pies (lijkt op een grote, platte macaron maar dan veel lekkerder). Met je kraakverse lunch kan je dan – als je geluk hebt – een plaats bemachtigen op de trappen naast het St. Regent’s Canal. Gezellig, goedkoop en geweldig lekker.

kerb street food

Spiritland

Een heus bedevaartsoord voor muziekliefhebbers. Alles draait hier om ‘slow listening’, en dat in combinatie met een ‘slow coffee’. Je waant je bij Spiritland in een muziekstudio en dat is precies wat het is. DJ’s en muzikanten komen hier van over de hele wereld liedjes opnemen. Wij komen vooral voor het bananenbrood en de Problem Solving Tea.

Meer info
spiritland interior

House of Illustration

’s Werelds eerste publieke galerij die volledig gewijd is aan grafisch design in al haar vormen. Dit kleine maar fantastische museum is een initiatief van Quentin Blake, die onder andere tekeningen maakte voor de boeken van Roald Dahl. Hou de website van House of Illustration in de gaten voor een overzicht van de verschillende tentoonstellingen. Zoals zowat alle Londense musea heeft ook dit exemplaar een zeer fijne museumshop.

house of illustration